De astazi, timp de trei zile, are loc pentru a patra oara Street Delivery, evenimentul care transforma o strada obisnuita intr-una destinata numai pietonilor si activitatilor culturale: muzica live, expozitii de proiecte arhitecturale,workshopuri etc. Evenimentele anterioare de acest fel, cu deosebire cea de anul trecut, s-au bucurat de mare succes. Editia din acest an este dedicata, din nou, promovarii beneficiilor pe care le-ar putea aduce crearea unui traseu pietonal care sa lege Gradina Icoanei de Parcul Cismigiu. In aceasta zona se gasesc o seama de repere esentiale de arhitectura si monumente istorice: Scoala Centrala de Fete, Biserica Anglicana, Casa Universitarilor (Leberecht) etc. Le reamintim, pe scurt, celor care iubesc Bucurestii si istoria orasului.
Scoala Centrala de Fete, str. Icoanei nr. 3-5. Proiectul a fost finalizat in august 1887 si semnat de Ion Mincu, in dubla sa calitate de arhitect si inginer, iar cladirea a fost terminata in 1890. Este socotita „opera cea mai izbutita a maestrului". De-a lungul istoriei, si-a schimbat de vreo zece ori denumirea.
Biserica Anglicana. Se afla langa Gradina Icoanei, la bifurcatia strazilor Pictor Verona si A. Xenopol. Planurile au fost intocmite in 1911 de arhitectul Victor Stefanescu, lucrarile au inceput in 1913 si caldirea a fost terminata inaintea inceperii primului razboi mondial. Lacasul a fost dat in functiune in noiembrie 1922. Stilistic, face parte dintre creatiile epocii victoriene, fiind realizat intr-un stil gotic temperat.
Ateneul Roman, str. Franklin nr. 1. Construit intre 1886 si 1889, dupa proiectul arhitectului francez Albert Galleron, pe fundatia pregatita pentru un circ-manej. Intre 1893 si 1897, s-a adaugat o anexa lipita in spatele edificiului. Monumentul a fost refacut dupa avariile bombardamentului din 1944 si dupa cutremurele din 1977, 1986 si 1990. Fresca d