De câteva luni, în Bucureşti, lângă Palatul Pionierilor şi Orăşelul Copiilor se lucra de zor pe un nou şantier. În zona delimitată de Bulevardul Tineretului, Calea Văcăreşti, Şoseaua Olteniţei se construia Parcul Tineretului.
La o săptămână de la reprimarea sângeroasă a demonstraţiei din Piaţa Tienanmen, presa românească publica poziţia oficială a autorităţilor chineze în legătură cu evenimentele. În timp ce în sudul ţării, ţăranii "cooperatori" se aflau în plină campanie de seceriş, mai la nord, în judeţul Braşov, unele "unităţi agricole" nu terminaseră nici prăşitul porumbului.
PARCUL TINERETULUI, ZESTREA DE VERDEAŢĂ DIN INIMA BUCUREŞTIULUI
De câteva luni, în Bucureşti, lângă Palatul Pionierilor şi Orăşelul Copiilor se lucra de zor pe un nou şantier. În zona delimitată de Bulevardul Tineretului, Calea Văcăreşti şi Şoseaua Olteniţei se construia Parcul Tineretului. Sau, în limbajul "Epocii de Aur", se amenaja un "spaţiu de odihnă şi educaţie pentru tineretul patriei socialiste".
Pe un teren de 100 de hectare se construiau un amfiteatru de 2.500 de locuri, piste pentru aeromodele, automodele, carting, un parc-şcoală pentru învăţarea regulilor de circulaţie rutieră, un ştrand de 4.500 locuri, terenuri sportive pe iarbă şi nisip, cu vestiare şi duşuri, o micro-grădină botanică cu zece sectoare pentru membrii cercurilor de botanică, şi câte şi mai câte... Atracţia parcului se voia, însă, "România pitorească", harta florală a ţării, executată în detaliu, până la ultimul judeţ. Serbări, carnavaluri, evocări istorice şi alte "manifestări cultural-educative" urmau să fie organizate de-acum în noul parc. Sporise şi zestrea de verdeaţă, cu miile de arbori plantaţi (tei, castani, salcâmi, stejari, carpeni) în inima Bucureştiului.
"REVOLTA CONTRAREVOLUŢIONARĂ" DIN CHINA
La o săptămână de la reprimarea sângeroasă a d