Pasionat de mecanică, profesorul a învăţat sute de elevi la carting cu care a câştigat, la nivel naţional, diplome şi medalii, atât pe echipe cât şi la individual.
Chiar dacă n-a avut pe cineva în familie pasionat de motoare, Nicolae Baldovin a spart gheaţa şi încă de la vârsta de opt ani s-a înscris la carting, iar la nouă ani a câştigat premiul I la un concurs judeţean. „Tata n-a avut maşină, dar aveam în garaj una, a unei cunoştiinţe, şi toată ziua meşteream la ea”, povesteşe profesorul. Concursurile de carting erau în vogă prin anii 1970, în Râmnicu Vâlcea, existând la vremea respectivă şi cluburi de automobilism şi motociclism. Astăzi, criza le-a desfiinţat însă pe toate! Nicolae Baldovin a întrerupt activitatea de carting între 1986-1990, pe perioada armatei şi când era proaspăt tătic şi trebuia să acorde mai multă atenţie fiicei sale. „Prima dragoste, cartingul, nu se uită niciodată. Am lucrat ca mecanic în service, vreme de zece ani, am modificat o Dacie Sport 1410 pe care am adaptat-o pentru concursul de viteză pe traseu motan, scurtându-i spatele, modificându-i suspensiile, cutia de viteză. Din 1995 am ocupat catedra de carting de la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea şi de atunci sunt aici profesor”, povesteşte.
Medici pasionaţi de carting
Pentru copiii care vor rezultate deosebite, părinţii lor trebuie să scoată bani din buzunar. „În cei 14 ani cred că am pregătit în jur de 200 de copii, cei mai mici înscriindu-se de la vârsta de cinci ani. Puţini sunt cei care fac performanţă, printre ei, acum, am în pregătire, două fete şi şase băieţi. Solicitările ca pilot sunt foarte mari, te dor mâinile, iar organismul, în curbe, este supus la presiuni enorme”, a spus profesorul. Instructorul Baldovin şi-a deschis şi un club privat de carting, AS NICK Motor Sport, pentru că, salariul său de profesor se duce în reparaţiile carturilor.