Bunicul a fost cel care i-a împărtăşit pasiunea pentru papagali, iar după moartea lui, Gabrielei i-au rămas moştenire păsările multicolore ale bătrânului. Profil
Născută - 17.05.1988
Educaţie - Studentă în anul II la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad
Chiar dacă papagalii sunt originari din ţările calde, ei s-au putut adapta şi la mediul din România. Familia Chiseliţă din Arad se ocupă de creşterea acestor păsări de mai bine de 35 de ani. „Este cu adevărat o pasiune pentru mine. Bunicul meu i-a cumpărat de-a lungul anilor, iar eu am rămas să-i cresc, deoarece el nu mai este printre noi. Am acum peste 150 de papagali de specii diferite. Sunt foarte mândră de ei şi îi cresc cu mare drag. Pot spune că şi ei fac parte din familia noastră”, a spus Gabriela.
Vitamine, porumb şi morcovi
Papagalii sunt mari amatori de seminţe şi fructe. Hrana lor de bază însă o constituie meiul. Floarea-soarelui, porumbul, ovăzul şi chiar amestecul de morcovi cu ou fac parte din meniul zilnic al papagalilor. În apa pe care o beau păsările, Gabriela spune că trebuie să pună de cel puţin o dată pe săptămână câte două sau chiar trei picături de polivitamina Romvac3, care conţine gama de vitamine B, K, C, A şi E. „Aceasta se poate cumpăra de la orice farmacie veterinară şi are rolul de a veni cu un supliment pe lângă mâncarea zilnică. Dintre toate rasele de papagali, cei mai des întâlniţi în casele oamenilor sunt peruşii, deoarece sunt uşor de întreţinut. Preţul lor nu depăşeşte 30 de lei”, a adăugat Gabriela.
Papagalii trăiesc şi 30 de ani
Cei mai deştepţi dintre papagali fac parte din rasa Marele şi Micul Alexandru, spune Gabriela. Sunt fie verzi, fie albaştri sau galbeni, cu ciocul roşu şi cu un inel roşu la nivelul gâtului. Tânăra s-a documentat intens des