Provenind dintr-o familie nobilă, cu strămoşi ce aveau acelaşi talent, clujeanca Anne Nebert trăieşte din pictură, de care s-a îndrăgostit încă din copilărie. Într-o cameră cu miros seducător, tapiţată cu tablouri care mai de care mai colorate, Anne Nebert, fiica cunoscutului pictor clujean Carol Nebert, pictează din plăcere. A ajuns, însă, să trăiască din asta, îmbinând utilul cu plăcutul.
„Nu pot picta când sunt supărată ori dezamăgită de ceva, aşa cum fac unii pictori, ori când mă aflu într-o anumită stare. Eu trebuie să am un echilibru, pictez de plăcere”, povesteşte Anne.
Familie de pictori
Provine dintr-o familie nobilă, trăgându-se din Ioan cavaler de Puşcariu, iar pe lângă asta tatăl şi bunicul ei au fost pictori. „Cel mai mult îi simt lipsa tatălui meu, care mereu mă îndruma. El îmi era şi admirator, şi critic”, îşi aminteşte Anne Nebert.
Cu toate că a urmat cursurile Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, pictoriţa a studiat şi jurnalismul.
„Vroiam să mă ocup de paginile de cultură ale unui ziar”, spune pictoriţa. În cele din urmă a rămas la pictură, iar mai apoi, în afară de a picta, a început să organizeze numeroase expoziţii. „Cel mai frumos a fost la cea în care au fost expuse tablouri din cele trei generaţii Nebert. Picturile bunicului erau în stil clasic, tata picta mai modern. Cineva chiar a spus în glumă: «Veniţi să vedeţi cum degenerează arta»”, râde clujeanca.
Nu ştie ce i-a adus succesul, însă tablourile sale sunt foarte apreciate atât de simpli privitori, cât şi de clienţi. A început în liceu, sprijinită de tatăl ei şi a ajuns în momentul în care tablourile realizate de ea să fie expuse în casele unor persoane precum Veronica Guşă Drăgan, cea mai bogată femeie din România, Arpad Paszkany, căruia i-a vândut 11 lucrări sau unui director al companiei Colgate.
Modestă