Ministerul Sănătăţii a demarat astăzi campania de informare pentru prevenirea prin vaccinare a cancerului de col uterin, sub mesajul “Tu decizi pentru sănătatea fiicei tale. Informează-te!”. Sursa: Mediafax Programul de vaccinare anti-HPV, demarat de fosta conducere a Ministerului Sănătăţii în 2008, a fost îngheţat de către ministrul Ion Bazac după ce doar 2% din grupul ţintă a fost vaccinat şi după ce vaccinul a stârnit controverse în lumea medicală, dar şi printre părinţi.
Actuala campania se derulează cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, cu susţinerea OMS, UNICEF şi a Fondului ONU pentru Populaţie şi este finanţată integral de către companiile producătoare a vaccinurilor anti-HPV.
“Sunt hotărât să mai dăm o şansă acestui program, urmând recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile, care susţin vaccinarea anti-HPV pentru prevenirea cancerului de col uterin.
De data aceasta, Ministerul Sănătăţii va face lucrurile cum trebuie: corect, avizat şi cu respect faţă de părinţi, aşa cum nu au fost făcute anul trecut. Vom derula o campanie de informare şi numai după evaluarea ei vom decide dacă vom relua sau nu vaccinarea”, a declarat Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.
“Nimeni nu va fi încolonat la imunizare"
Ministerul Sănătăţii va demara o campanie de informare naţională cu o componentă predominantă de comunicare directă şi care va viza părinţii, medicii şi profesorii, principalele categorii responsabile de dezvoltarea copiilor. Centrul Naţional de Informare pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin (CNIPCCU), o entitate special creată, va asigura coordonarea şi permanenţa comunicării cu publicurile ţintă şi cu presa.
“Ne dorim un dialog şi un contact direct cu părinţii. Medicii, diri