Ultima emisiune de certificate de trezorerie a Ministerului de Finanţe a fost un succes de piaţă. S-a vândut dublu decât se estimase iniţial.Emisiunea era de 1,947 miliarde lei, cu scadenţa la şase luni şi un randament mediu de 11,04%. Chiar mai slab decât cel al emisiunii anterioare. Randamentul maxim pe care Finanţele au fost de acord să-l plătească este de 11,24%. La acest procent s-a ajuns ca urmare a cererii mari din piaţă, volumul total al cererii fiind de 2,48 miliarde lei
Ultima emisiune de certificate de trezorerie a Ministerului de Finanţe a fost un succes de piaţă. S-a vândut dublu decât se estimase iniţial.
Emisiunea era de 1,947 miliarde lei, cu scadenţa la şase luni şi un randament mediu de 11,04%. Chiar mai slab decât cel al emisiunii anterioare. Randamentul maxim pe care Finanţele au fost de acord să-l plătească este de 11,24%. La acest procent s-a ajuns ca urmare a cererii mari din piaţă, volumul total al cererii fiind de 2,48 miliarde lei.
Unul dintre motivele pentru care băncile s-au îndreptat avide spre emisiunile de acest gen este faptul că pieţele financiare nu mai au rezultate certe de creştere imediată, iar sumele disponibile la a se juca în piaţă nu mai sunt atât de mari ca anul trecut pe vremea asta. Pe aceste considerente, câştigurile mici dar sigure de pe piaţa obligaţiunilor şi a instrumentelor financiare garantate de stat devin mai atractive.
MFP a programat pentru luna iunie şase emisiuni de titluri de stat, în valoare totală de 7,5 miliarde de lei, patru pentru certificate de trezorerie şi două pentru obligaţiuni de stat. Finanţele au atras de la începutul anului 39 miliarde lei prin vânzarea de titluri de stat, nivel de aproximativ trei ori mai mare decât valoarea cumulată din întreg anul trecut a acestor operaţiuni, de 12,5 miliarde lei.