* pe primul loc s-a situat Colegiul "Murgoci", urmat de "Cerna" şi "Perpessicius"
Specialiştii Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) au realizat un sondaj ce a avut drept temă Târgul de oferte educaţionale, organizat la sfârşitul lunii mai de Inspectoratul Şcolar. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 10% din absolvenţii de clasa a VIII a. Elevii au avut de răspuns la cinci întrebări:
dacă târgul a fost pe măsura aşteptărilor, dacă au fost mulţumiţi de organizare, care stand le-a plăcut cel mai mult şi care cel mai puţin, cu argumente, şi ce recomandă pe viitor organizatorilor.
Din prelucrarea celor 314 chestionare a reieşit faptul că peste 85% dintre elevi consideră că târgul a fost util, iar alţi 72% că târgul a fost bine şi foarte bine organizat.
Pe primele cinci locuri în ierarhia realizată în urma prelucrării întrebărilor 3 şi 4, s-au situat standurile şcolilor: "Murgoci", "Cerna", "Perpessicius", LPS şi Colegiul Economic "Ion Ghica". Pe ultimele cinci locuri s-au situat, în ordine descrescătoare, standurile Colegiul Sanitar "Ana Aslan", Grupului Şcolar "P. Istrati", Colegiului Naţional "Nicolae Bălcescu", Grupului Şcolar "Edmond Nicolau" şi Grupului Şcolar "A. Saligny". Au fost şi patru standuri care nu au apărut deloc în clasament, semn că nu au fost căutate.
Printre motivele pentru care standurile au fost apreciate mai puţin se regăsesc următoarele: pliantele au fost prea simple, nu au oferit informaţiile căutate, reprezentanţii liceelor au fost reci faţă de vizitatori, nu au făcut nimic ca să atragă, nu au dat pliante şi/sau explicaţii, au fost plictisitori, nu au vorbit frumos cu elevii. Au fost şi elevi care au dat răspunsuri ce nu prea se pot lua în considerare la realizarea unui clasament: se învaţă foarte mult, nu mă interesează acest liceu, nu am şanse să intru, se intră cu medi