În zilele noastre, există o mare varietate de reţete de quiche, de la originalul Quiche Lorraine la altele, cu broccoli, ciuperci, şuncă sau chiar fructe de mare. Quiche-ul poate fi servit ca aperitiv sau chiar ca fel de mancare principal, la cină.
Ingrediente:
Aluat
250 g făină
125 g unt
1 ou
3 linguri de lapte
sare
pesmet
Umplutură:
2 cepe
150 g bacon
250 g caşcaval
200 g smântana
5 ouă
ulei
sare
piper
condimente
verdeaţă
Amestecăm făina, separat, cu puţină sare, apoi adaugăm bucăţele de unt rece, oul şi laptele. Framântăm un aluat, pe care trebuie sa-l lăsăm la rece 30 de minute. Intre timp, călim ceapa şi baconul şi radem caşcavalul pe răzătoare. Intindem aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt şi tapetată cu faină. Lăsăm marginile ridicate, inţepăm aluatul cu furculiţa si presarăm peste el pesmet. Peste acest aluat punem caşcavalul şi, deasupra, amestecul de capă şi bacon călite. Intr-un castron, batem smântâna cu ouă, sare, piper, verdeaţă şi condimente (la alegere), apoi turnăm amestecul în forma de tartă.
Coacem în cuptor aproximativ 40 de minute sau chiar ca fel de mancare principal, la cină.
Poftă Bună!
Bucătarul nostru vă stă la dispoziţie pentru servicii de catering. Nu ezitaţi să ne contactaţi pe adresa redacţiei, str. Călăraşilor nr. 22 et. 3 sau la telefon: 0758-383.477.
În zilele noastre, există o mare varietate de reţete de quiche, de la originalul Quiche Lorraine la altele, cu broccoli, ciuperci, şuncă sau chiar fructe de mare. Quiche-ul poate fi servit ca aperitiv sau chiar ca fel de mancare principal, la cină.
Ingrediente:
Aluat
250 g făină
125 g unt
1 ou
3 linguri de lapte
sare
pesmet
Umplutură:
2 cepe
150 g bacon
250 g caşcaval
200 g sm