Sezonul cald nu a adus doar fructe şi legume din plin, ci şi diverse afecţiuni digestive. De câtva timp, tot mai mulţi făgărăşeni ajung la spital cu enterocolite. Cauza, spun medicii specialişti, este consumul fructelor nespălate.
În ultima perioadă, la secţia de boli infecţioase din cadrul spitalului s-a înregistrat un număr ridicat de făgărăşeni cu enterocolite. Simptomele acestei afecţiuni nu sunt dintre cele mai plăcute: pierderea poftei de mâncare, dureri abdominale, senzaţie de greaţă, vărsături, diaree şi chiar febră. „ Odată cu sezonul cald, au început să vină un număr mare de oameni cu boli diareice, enterocolite cuprinzând diferite segmente ale populaţiei, de la sugari la adulţi“, ne-a spus doctor Elena Beldescu, medic primar la secţia Boli Infecţioase.
Principala cauză a acestei afecţiuni este consumul fructelor şi al legumelor nespălate. „Cauzele sunt multiple. În special, sunt implicate alimentele care nu sunt păstrate corespunzător, consumul de fructe, zarzavaturi care nu sunt spălate, dar şi lipsa igienei personale“, ne-a mai spus doctorul Elena Beldescu.
Aşa că dacă nu doriţi să ajungeţi la spital, nu uitaţi să spălaţi bine fructele şi legumele înainte să le consumaţi.
(Mihaela BĂRGĂOANU)
Sezonul cald nu a adus doar fructe şi legume din plin, ci şi diverse afecţiuni digestive. De câtva timp, tot mai mulţi făgărăşeni ajung la spital cu enterocolite. Cauza, spun medicii specialişti, este consumul fructelor nespălate.
În ultima perioadă, la secţia de boli infecţioase din cadrul spitalului s-a înregistrat un număr ridicat de făgărăşeni cu enterocolite. Simptomele acestei afecţiuni nu sunt dintre cele mai plăcute: pierderea poftei de mâncare, dureri abdominale, senzaţie de greaţă, vărsături, diaree şi chiar febră. „ Odată cu sezonul cald, au început să vină un număr mare de oameni cu boli diareice, enterocolite cuprinzâ