Performanţa care propulsează Unirea Urziceni în elita fotbalului european demonstrează că fotbalul poate fi un business. Valoarea echipei a crescut rapid cu 250%. Cele şapte companii în care este asociat Dumitru Bucşaru, patronul noii campioane a României la fotbal, au avut, în 2007, o cifră de afaceri cumulată de 9,5 milioane de euro. Doar două dintre ele au înregistrat profit, în total 120.000 de euro, cinci încheind anul cu o pierdere netă totală de 565.000 de euro (18
Performanţa care propulsează Unirea Urziceni în elita fotbalului european demonstrează că fotbalul poate fi un business. Valoarea echipei a crescut rapid cu 250%.
Cele şapte companii în care este asociat Dumitru Bucşaru, patronul noii campioane a României la fotbal, au avut, în 2007, o cifră de afaceri cumulată de 9,5 milioane de euro. Doar două dintre ele au înregistrat profit, în total 120.000 de euro, cinci încheind anul cu o pierdere netă totală de 565.000 de euro (185.000 de euro din această sumă provenind de la Clubul Sportiv Unirea Urziceni SA). Pe lângă aceste rezultate financiare nu tocmai strălucite, zvonuri din piaţă spun că Bucşaru i-ar datora lui Gigi Becali 10 milioane de euro (12 milioane, conform altor surse). Performanţa neaşteptată a echipei sale a risipit însă mare parte din grijile legate de bani ale finanţatorului clubului din Urziceni. Câştigarea Ligii I propulsează automat Unirea în grupele Ligii Campionilor, iar simpla prezenţă în clubul celor mai bogate formaţii europene îi va vira în conturi circa zece milioane de euro, fără a lua în calcul eventualele puncte obţinute sau vânzările de bilete. Drepturile de televizare din campionatul intern, alegerea unui nou sponsor şi, nu în ultimul rând, creşterea cu cel puţin 250% a valorii lotului vor aduce alte multe milioane de euro în conturile lui Bucşaru.
În conturile lui Dumitru Bucşaru, patronul ec