Populaţia îşi îndreaptă investiţiile tot mai mult către instrumente cu risc scăzut, ducând activele fondurilor mutuale la nivele istorice. Fondurile vin în întâmpinare cu produse noi. Criza economică şi financiară, care a dus bursa la minime surprinzătoare în februarie, nu a îndepărtat deponenţii de fondurile mutuale. La sfârşitul lunii trecute, piaţa fondurilor mutuale s-a apropiat de 1,5 miliarde lei, valoare record, după intrările nete de peste 450 milioane lei din
Populaţia îşi îndreaptă investiţiile tot mai mult către instrumente cu risc scăzut, ducând activele fondurilor mutuale la nivele istorice. Fondurile vin în întâmpinare cu produse noi.
Criza economică şi financiară, care a dus bursa la minime surprinzătoare în februarie, nu a îndepărtat deponenţii de fondurile mutuale. La sfârşitul lunii trecute, piaţa fondurilor mutuale s-a apropiat de 1,5 miliarde lei, valoare record, după intrările nete de peste 450 milioane lei din acest an. Creşterea activelor fondurilor faţă de sfârşitul anului trecut este de aproximativ 60%.
Atractivitatea acestor instrumente are la bază interesul investitorilor pentru instrumente cu risc scăzut, cum sunt fondurile monetare. Evident, pentru a profita de actuala situaţie, administratorii lansează produse noi în această perioadă. Un exemplu de fond de succes este Garantis, lansat de OTP Asset Management în urmă cu aproape un an. Investitorii, în principal clienţi ai OTP Bank, au fost atraşi de capitalul garantat al fondului închis, eliminând astfel riscul pierderilor. „Atractivitatea fondurilor noastre s-a bazat pe protecţia capitalului, lichiditate şi maturitate“, spune Cătălin Iancu, preşedinte-director general al OTP Asset Management.
Produse noi pe pieţele externe
Societatea de administrare maghiară intenţionează să lanseze anul acesta trei produse noi, momentul apariţiei depinzând de evoluţia cri