Secretele bucatarului pot transforma alimentele obisnuite in preparate cu gust deosebit! Iata cateva dintre acestea, divulgate de bucatarul unei pensiuni din oras.
- Stafidele mai întâi se aleg, se curata de codite si apoi se oparesc cu apa usor îndulcita cu zahar. În felul acesta, îsi recapata prospetimea.
- Tava în care urmeaza sa pregatiti o prajitura trebuie unsa numai pe fund, nu si pe margini pentru ca altfel prajitura nu va creste cum trebuie.
- La o prajitura cu fructe întâi se presara faina si zahar pe aluat, care se coace vreo cinci minute, dupa care asezati fructele.
- Carnea de pui iese delicioasa daca se pune înainte de gatit putin la marinat, într-un castron cu iaurt si condimente.
- Pentru a limpezi o supa când este fierbinte, adaugati un albus de ou batut.
- Pentru ca omleta sa fie mai pufoasa, adaugati câteva lingurite de apa atunci când bateti ouale.
Secretele bucatarului pot transforma alimentele obişnuite in preparate cu gust deosebit! Iata cateva dintre acestea, divulgate de bucatarul unei pensiuni din oras.
- Stafidele mai întâi se aleg, se curăţă de codiţe şi apoi se opăresc cu apă uşor îndulcită cu zahăr. În felul acesta, îşi recapătă prospeţimea.
- Tava în care urmează să pregătiţi o prăjitură trebuie unsă numai pe fund, nu şi pe margini pentru că altfel prăjitura nu va creşte cum trebuie.
- La o prăjitură cu fructe întâi se presară făină şi zahăr pe aluat, care se coace vreo cinci minute, după care aşezaţi fructele.
- Carnea de pui iese delicioasă dacă se pune înainte de gătit puţin la marinat, într-un castron cu iaurt şi condimente.
- Pentru a limpezi o supă când este fierbinte, adăugaţi un albuş de ou bătut.
- Pentru ca omleta să fie mai pufoasă, adaugăţi câteva linguriţe de apă atunci când bateţi ouăle.
Secretele bucatarului pot transforma alimentele obisnuite in p