Staţiunea balneoclimaterică este recunoscută pentru efectul terapeutic al nămolului din lacul Techirghiol.Zona liniştită este apreciată de cei care caută un refugiu să se relaxeze şi au nevoie de tratamente la sanatoriul din localitate. Click aici pentru FOTOGALERIE. Deşi an de an mii de turişti ajung la tratament în Techirghiol, în micuţa localitate aflată la 12 kilometri de Constanţa investiţiile în infrastructură se pot număra pe degete. Străzile din Techirghiol au fost doar cârpite.
În schimb, pensiunile localnicilor s-au înmulţit. Proprietarii spun că încearcă să menţină un preţ care să atragă turiştii. De pildă, preţurile pentru o noapte de cazare variază între 40 şi 100 de lei. Zona este însă lipsită de agrement sau de posibilităţi de distracţie, aşa că rămâne în continuare în preferinţele pensionarilor.
Miros înţepător
Soarele arde puternic în apropierea lacului Techirghiol şi la orele amiezii puţini turişti se încumetă să stea la plajă. Un miros uşor înţepător vine dinspre apă, dar dacă nu ar fi cunoscute puterile terapeutice, ar deranja. „Aşa se întâmplă aici când vântul adie dinspre lac, iar iodul intră în contact cu aerul“, explică un localnic.
Cei care vor să îşi petreacă ziua la „băile reci” trebuie să plătească şapte lei biletul de intrare. Zona a fost redeschisă de curând, iar plaja reamenajată, împărţită pe trei sectoare: pentru nudiste, pentru nudişti şi sectorul comun. „Vin din tot judeţul aici. Am curăţat plaja şi am pus şezlonguri şi umbreluţe. Avem şi cabinet medical cu asistentă în cazurile de urgenţă“, a explicat administratorul Asan Feizi.
Aici turiştii pot sta la plajă şi se pot unge cu nămolul din lac. „Locuiesc în Canada şi mi-a spus o prietenă de acest loc. E plăcut, dar ar trebui mai bine amenajat. E bine, dar e vorba de medicină naturală şi trebuie exploatată“, a de