Acum 27 de ani câştiga tot la un concurs de electronică, acum vrea să câştige finanţare pentru un proiect de modernizare a Palatului Copiilor. Olimpiu Nuţiu e tânăr datorită copiilor. Olimpiu Nuţiu a partipat în 1972 la o expoziţie concurs de creaţie tehnică, “Mâini de aur” – cum se numea atunci, şi cu elevii săi din Ţigmandru, cu aparate construite de ei, a obţinut patru locuri I. “Aşa am fost solicitat să conduc cercul de radio al Casei Pionierilor din acea vreme”, îşi aminteşte Olimpiu Nuţiu.
Zece ani mai târziu ajungea directorul instituţiei, şi de atunci s-a dovedit cel mai bun pentru post, iar anul acesta în septembrie se vor împlini 27 de ani de când nici schimbarea regimului, nici a partidelor care au desemnat şefi pentru el, nu l-au mai îndepărtat de cercurile cu activităţi pentru copii.
Ca dascăl spune că cele mai mari satisfacţii le-a avut când a recunoscut foşti elevi care activează în companii sau regii de profil (electronică, IT, n.r.). “Îmi amintesc cu multă plăcere participările cu copiii la concursuri, inclusiv la TVR, la expediţii în munţi, sau în tabere internaţionale. Îmi amintesc expediţiile în Munţii Călimani şi cântecele pe care le cântam, erau foarte greu de organizat pe vremea aceea, mergeam cu alimente de acasă, ne autogospodăream, nu erau pensiuni şi atâtea magazine. Bucuria e cu atât mai mare, când mă întâlnesc cu ei şi amintesc la fel cu plăcere. Este o bucurie nespusă când văd copiii că participă cu entuziasm şi cu plăcere la activităţi. Am satisfaţii deoebite când vin profesorii cu rezultate şi demonstrează că au pregătire şi putem concura cu oricare instiuţie de profil din ţară”, mai spune Olimpiu Nuţiu, cu lumină în ochi şi un zâmbet ştrengăresc, semn al legăturilor puternice cu copiii.
“Lucrând cu copii nu poţi îmbătrâni, jocul rămâne principala preocupare, copiii vin cu plăcere dacă le ofer