Gurile de canal descoperite sau gropile în plină stradă ridică probleme pietonilor şi şoferilor. Primăria spune că lucrează zilnic în trei zone din oraş şi urmează să fie asfaltate principalele bulevarde. Târgoviştenii trebuie să se ferească de capcanele din faţa blocurilor sau cele din plină stradă. Guri de canal descoperite sau pur şi simplu gropi săpate şi lăsate neacoperite ridică probleme celor care trec prin zonă fără să fie atenţi la picioare.
De departe cea mai periculoasă este gura de canal de la intrarea în blocul O1. Azi-dimineaţă aceasta era descoperită, iar apa siroia la 2 metri adâncime
O altă gură de canal stă de deschisă în faţa pubelelor de gunoi de lângă Colegiul Medicilor, de cel puţin două săptămâni.
„Faceţi poze să daţi la ziar că poate se sesizează cineva să o acopere. Că mai trec noaptea pe aici şi poate cad în ea”, ne-a avertizat un târgoviştean care a acceptat să intre în ea pentru a-l fotografia, să-şi facă lumea o idee de cât e de adâncă.
Altă zonă, altă groapă, de această dată săpată în urmă cu două-trei săptămâni, pe Diaconu Coresi, în faţa blocului nr. 8.
„Sunt atentă când ies din scară să nu cadă copilul în ea. Stă aşa de câteva săptămâni”, a precizat Adela D., locatară în clădire.
Dincolo de acestea, ridică probleme zilnic şoferilor gropile din asfalt. Cele din centrul oraşului şi microraionul 9 ocupă locul fruntaş al clasamentului, nu neapărat datorită mărimii lor, ci datorită traficului din zonă şi al numărului de maşini care le ocolesc sau chiar intră în ele.
„Este enervant să trebuiască să ocoleşti atâtea cratere, mai ales când traficul e aşa cum e”, spune Ion Dumitru, un şofer în vârstă de 43 de ani. Şi pietonii sunt afectaţi de situaţia drumurilor. “Odată era să mă lovească o maşină încercând să evite o groapă şi