Dascăl şi funcţionar public, reşiţeanca renunţă la timpul liber pentru a-i ajuta pe copiii defavorizaţi prin intermediul organizaţiei „Salvaţi Copiii”. Profil:
Născută: 15.01.1948 în comuna Marga, Caraş-Severin
Educaţie: Facultatea de Fizică-Chimie din cadrul Universităţii „ Babeş Boyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Economia Industriei, Transport, Agricultură din cadrul Universităţii Bucureşti
Experienţă: Este preşedinte al Organizaţiei „ Salvaţi Copiii” Caraş-Severin
Măriuţa Simionescu a simţit că are calităţile necesare pentru a fi lider încă din liceu. Chiar dacă nu era liderul oficial al grupului, Măriuţa era recunoscută de colegi ca persoana care poate lua decizii majore în ceea ce-i priveşte. Este o fire veselă şi deschisă, un om care este mereu aproape de tineri şi căruia îi place să se implice în fel de fel de proiecte.
„«Salvaţi Copiii» a luat fiinţă în anul 1990, imediat după Revoluţie. A fost printre primele ONG-uri din ţară. Printre membrii fondatori a fost şi o prietenă. Ea m-a încurajat să pun bazale «Salvaţi Copiii» Caraş-Severin. Am fost 40 de persoane la început. Erau şi cadre didactice, reprezentanţi ai administraţiei locale, dar şi elevi. Am pornit cu planuri mari, planuri pe care le-am şi realizat. Am muncit mult şi am fost uniţi, iar aceste ingrediente sunt o reţetă spre succes. Am fost 40 de oameni de suflet. Atunci ştiam foarte puţine despre obiectivele unui ONG, dar am învăţat treptat”, a spus Măriuţa Simionescu.
De-a lungul anilor, în judeţ, s-au derulat fel de fel de proiecte care au fost puse la cale de „Salvaţi Copiii”. Prima acţiune, la care membrii acestei organizaţii au participat, a fost botezul creştin a 40 de micuţi care erau în anul 1996 la Centrul „Primăvara”.
A adunat aproximativ 2.000 de voluntari
Toţi cei care fac parte din organiza