„Am gasit mizerie si dezordine intr-o curte interioara a hotelului, unde erau depozitate resturi menajere si nemenajere", au sustinut reprezentantii Ministerului Turismului. Mai mult, hotelului care opereaza 50 de camere, sali de conferinta, piscina si un restaurant ii lipsea sistemul de trezire a clientilor, care este obligatoriu la cinci stele. De asemenea, hotelul nu avea serviciu de birou, adica o mapa, cu pix si hartie in camera si nu detinea spatii pentru vanzarea diverselor produse.
Decizia Ministerului Turismului va fi insa atacata in instanta de omul de afaceri Charbel Maroun, proprietarul hotelului, care sustine ca unitatea a fost declasificata in mod abuziv. „Ne-au cerut lucruri pe care alte hoteluri de cinci stele din Mamaia nu le au", a afirmat Maroun, citat de Mediafax.
In urma controlului realizat de reprezentantii Directiei Generale de Control si Protectie a Turistilor din Ministerul Turismului s-a constatat ca hotelul nu respecta criteriile minime de clasificare pentru cinci stele, potrivit reprezentantilor ministerului. O alta problema sesizata la hotelul Palm Beach a fost cea a personalului deficitar. „Nu aveau portar si nici angajat care sa care bagajele clientilor", potrivit aceleiasi surse.
Ministerul Turismului a derulat controale la aproape toate unitatile de pe litoral, dar si in Capitala incepand cu cateva zile inainte de deschiderea oficiala a sezonului la 1 mai.
Si la hotelul de cinci stele Hilton din Bucuresti, detinut de omul de afaceri George Copos, s-a constatat ca functioneaza pe o noua societate comerciala, respectiv Ana Hotels, ceea ce a dus la suspendarea autorizatiilor pana la trecerea cererii de clasificare pe firma noua. „George Copos a depus deja cererea de inregistrare si un dosar nou de clasificare, care va fi verificat de noi. In acest caz nu sunt probleme care nu pot fi remediate", potrivit reprezen