Şase angajaţi şi-au pierdut viaţa anul trecut în incidente care s-au petrecut la serviciu
Patru dintre acestea s-au înregistrat în rândul societăţilor care au ca domenii de activitate distribuţia pâinii, servicii de curăţenie şi cablu TV.
Săptămâna trecută, trei bărbaţi din oraşul Săveni au coborât la subsolul unui bloc pentru a-l igieniza. Nefiind echipaţi corespunzător, muncitorii au inhalat substanţe necunoscute şi rând pe rând au căzut seceraţi. Cei care au asistat la scenă au sunat disperaţi la ambulanţă, care i-a transportat în stare gravă la spital.
Pentru unul dintre ei medicii nu au mai putut face nimic, în timp ce ceilaţi doi au ajuns în comă. Acesta este primul accident grav de muncă înregistrat în acest an în judeţul Botoşani.
„Deocamdată se efectuează cercetări pentru a se stabili vinovaţii şi eventual sancţiunile care se impun”, a spus Roxana Gavril, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani. În acest an, alte nouă persoane au suferit accidente la locul de muncă.
Construcţiile, cel mai periculos domeniu
Într-un nefericit top al accidentelor de muncă petrecute de-a lungul timpului în judeţul Botoşani conduce detaşat domeniul construcţiilor. Din cele 25 de accidente cu incapacitate temporară de muncă cel puţin cinci s-au înregistrat pe şantierele din judeţul Botoşani.
„Din experienţă ştiu că în construcţii se întâmplă cele mai multe accidente de muncă. Putem spune că anul trecut am fost feriţi de ghinion, niciun om nu şi-a pierdut viaţa pe şantier. În schimb, au fost câteva înregistrate cu incapacitate temporară de muncă”, a precizat Roxana Gavril.
În schimb, a apărut o nouă meserie periculoasă. Cel de prestator de servicii. Nu puţine au fost evenimentele nefericite în care angajaţi ai diferitelor societăţi de cablu, salubrizare ori distribuţie au su