Reşiţeanul este îndrăgostit de pictura clasică, dar s-a orientat către o formă modernă de artă: aerografia
Gabriel Weisz este artistul care-şi întâmpină musafirii cu cafea cu cardamon şi sucuri naturale. Tânărul este extrem de deschis şi-i place foarte mult să vorbească despre sine. Şi-a dat seama că-i place desenul cand avea doar trei ani, când a pus pentru prima oară mâna pe un creion şi o foaie de hârtie.
„La trei ani am pus mâna pe creion. De atunci, am trecut la pensule, iar mai târziu la aerograf. Foarte multe lucruri am învăţat în Israel. Am plecat acolo în anul 1988, chiar după ce am finalizat primul trimestru de şcoală. Tatăl meu a fost antrenor de gimnastică, iar mama a fost profesor de sport. Amândoi au lucrat acolo ca şi antrenori. M-am acomodat destul de repede acolo. Am avut noroc că erau copii din toate colţurile lumii. Am învăţat repede limba”.
Bac din arabă, religie şi arte
I-a plăcut că nu era obligat să se adreseze cu pronumele de politeţe profesorilor. „Trebuia să le spunem pe nume, dar acest lucru nu ne-a împiedicat să nu-i respectăm. Eram foarte apropiaţi de ei. Sistemul lor de învăţământ este diferit de al nostru. M-am adaptat fără probleme. În clasa a VII- a am dat un test de aptitudini şi am fost direcţionat către profilul uman. Din clasa a X-a am studiat Limbi străine şi Artă, iar bacalaureatul l-am susţinut din arabă, religie şi arte”, a povestit Gabriel. În 1999 s-a reîntors în ţară şi şi-a continuat studiile.
Iubeşte pictura clasică, aerografia şi fantasy art
În Israel a văzut o emisiune de benzi desenate, apoi a început să se intereseze de această formă de exprimare. „ Am urmat cursurile unei universităţi din SUA, la distanţă, şi am reuşit să obţin o diplomă. Am şi lucrat cu câteva firme din exterior. Temele au fost diverse. M-a ajutat foarte mult faptul că am stat în Israel. Mereu am stu