Aproape 800 de maşini au fost sparte în Timişoara de la începutul anului, iar hoţii au fost eliberaţi. Sute de timişoreni se trezesc cu maşina spartă în faţa blocului, în fiecare lună, iar furturile cresc de la o zi la alta. Cele mai multe spargeri de automobile au loc, în miezul zilei, chiar în centrul Timişoarei.
„Oamenii îşi lasă maşinile descuiate şi laptopurile, genţile şi poşetele la vedere, iar apoi se plâng că hoţii le fură. Nu îşi iau minime măsuri de precauţie. Hoţii deschid uşa şi dispar în zece secunde”, a spus comisarul şef Sabin Bogoşel, şeful Poliţiei Timişoara. Cartierele Girocului, Circumvalaţiunii, Şagului, Aradului şi Lugojului sunt vizate cel mai des de hoţii care lovesc noaptea. Ei golesc maşinile timişorenilor de aparate de fotografiat, antiradare, telefoane mobile, haine, genţi sau plase uitate de proprietari la vedere. Sparg portierele cu bujia şi curăţă de bunuri patru sau cinci maşini, pe aceeaşi stradă, în mai puţin de două minute.
Spărgători în serie
Ultimii trei spărgători au fost arestaţi, zilele trecute, după ce au spart 30 de Dacii Logal şi automobile Daewoo, îndoind uşile cu un levier. „Ei îndoiau uşile, le descuiau, apoi furau tot ce găseau înăuntru”, a spus comisarul Daniel Langă, de la Secţia 2 Poliţie. De altfel, exasperaţi de creşterea numărului de spargeri, şefii Poliţiei Timiş au creat un compartiment special, la Secţia 2 Poliţie, care să se ocupe doar de prinderea spărgătorilor.
Cei mai mulţi dintre hoţii prinşi de poliţişti sunt eliberaţi de procurori sau nu ajung niciodată în faţa judecătorilor, pentru că se consideră că fură prea puţin. Anul acesta, au fost prinşi 25 de hoţi din automobile, însă au fost arestaţi doar nouă dintre ei. Maşinile timişorenilor sunt sparte şi de minori instigaţi de taximetrişti sau de hoţi reprofilaţi doar pe vânzări. Aceştia profită de mi