Numărul de locuri la liceele dâmboviţene este egal cu cel al absolvenţilor de clasa a VIII-a. Niciun elev din judeţul Dâmboviţa care va dori să urmeze cursurile unui liceu nu va rămâne pe dinafară. În total, sunt 5.628 de locuri în liceele dâmboviţene, iar numărul absolvenţilor este de aproximativ 5.700. Din totalul de absolvenţi de clasa a VIII-a, mulţi vor pleca în alte judeţe, iar alţii vor alege să nu mai meargă la şcoală.Cei care rămân în judeţ au emoţii doar în legătura cu liceul la care vor fi repartizaţi. Ei nu pot rămâne pe dinafară decât dacă nu trec suficiente opţiuni în fişele pe care le vor completa zilele următoare.
„Nu va rămâne niciun elev pe dinafară. Din experienţa anilor trecuţi peste 100 de elevii pleacă să studieze în alte licee, iar alţi câţiva renunţă la şcoală. În aceste condiţii, sunt locuri pentru toată lumea. Sfatul meu este ca elevul să treacă cel puţin 30 de opţiuni pentru a-si asigura un loc la liceele din judeţ“ , a declarat inspectorul Nicolae Istrate, responsabil cu admiterea computerizată în acest an.
Anul trecut, ultima medie de intrare a fost 4.10
Ca în fiecare an, este bătaie pe locurile la liceele cu renume din judeţ, unde, anul trecut, ultima medie de intrare a fost în jur de 7.50. Spre exemplu, la Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu“ din Târgovişte, la profilul real, ultima medie a fost de 8,79, iar la uman de 7,52. Şi la Colegiul Naţional „Constantin Carabella“ s-a intrat cu medii foarte mari: 7,90 la profilul uman şi 8,43 la real.
Sunt şi licee din judeţ unde ultima medie de intrare a fost în jur de 4.00. Este şi cazul Şcolii de Arte şi Meserii Corbii Mari. Aici ultima medie a fost de 4.10. La fel s-a întâmplat şi la Grupul Şcolar Agricol Tărtăşeşti, unde au existat elevi care au intrat cu nota 4,35.
„Pregătim filozofi şomeri“
Directoru