La Bruxelles, Gigi Becali şi Vadim Tudor vor fi mai degrabă doi exponenti de nădejde ai circului politic atohton decât doi stâlpi ai extremismului românesc.
Nu doar cele eurosceptice, ci şi partidele cu agendă explicit rasistă, antieuropeană şi antiimigraţie au câştigat teren în urma ultimelor alegeri europarlamentare. Alături de insuccesul neaşteptat al grupului socialist din Parlamentul European, care a pierdut aproape 6 procente faţă de alegerile din 2004, aceasta e una dintre concluziile cvasiunanime ale mass-media continentale. Nu e vorba tocmai de o surpriză. Rezultatul era anticipat, un factor favorizant fiind prezenţa relativ scăzută la urne. Atât în Vestul continentului, în Austria, Danemarca, Finlanda, Olanda, Italia, Marea Britanie, dar şi în Est, în Ungaria, unde formaţiunea Jobbik, cu peste 14 procente din voturi, s-a situat pe locul 3, la mai puţin de 3 procente de socialiştii aflaţi la guvernare, dar şi în Bulgaria, unde naţionaliştii de la Ataka au câştigat 11 procente, sau în Slovacia, partidele incluse în această categorie au obţinut scoruri bune. Atunci când se face bilanţul, pe lista cu pricina apare evident şi PRM, care va trimite la Bruxelles 3 parlamentari, între care controversaţii Corneliu Vadim Tudor şi George Becali, doi creştini şi patrioţi care vor scăpa ţara de hoţi, după cum aflăm din lectura panourilor şi bannerelor lor de campanie.
În total, vor fi peste 30 de europarlamentari care vor purta o astfel de etichetă, dar majoritatea analiştilor se îndoiesc că ei vor fi în stare să coaguleze un grup distinct în Parlamentul European din cauza diviziunilor de agendă şi de natură ideologică care îi separă. În Parlamentul trecut a existat, pentru o bucată de vreme, un astfel de grup politic, intitulat ITS (Identitate Tradiţie Suveranitate), dar acesta s-a dizolvat în noiembrie 2007, după ce cei 5 europarlamentari aparţinân