Cuplurile care au de înfruntat opoziţia celor din jur au şanse mai mari să reziste în timp. Partenerii sunt sfătuiţi să-şi lase timp pentru a se cunoaşte bine înainte de căsătorie. Sursa: Northfoto
Credinţele care vin în conflict, opoziţia familiei sau a societăţii, părerile diferite despre creşterea copiilor sunt doar câteva dintre provocările cărora cuplurile care se formează din persoane de etnii diferite trebuie să le facă faţă. Partea bună este că o căsnicie care înfruntă împotrivirea celor din jur are şanse mari să devină una trainică. Partenerii unui astfel de cuplu trebuie însă să nu ia decizia de a-şi unii destinele decât după o perioadă în care să vadă dacă se pot adapta unul cu celălalt.
„După 20 de ani, soţul meu a mai vrut o nevastă”
„M-am căsătorit în studenţie, cu un coleg de facultate de religie mahomedană. După 20 de ani, soţul meu s-a îndragostit de o femeie mai tânără şi a început să o trateze ca pe o soţie, ocupându-se de toate aspectele vieţii ei: situaţie economică, ieşirile în plan social, vacanţele. I-am cerut să renunţe la această relaţie extraconjugală, dar el mi-a spus că nu o consideră aşa, ci o a doua nevastă, conform religiei lui”, povesteste Angela, care a trecut cu puţin de 50 de ani.
Pentru a construi o relaţie trainică pe care trecerea timpului şi problemele să nu o despartă uşor este nevoie, pe lângă dragoste, şi de o bună cunoaştere între parteneri. În cazul cuplurilor interetnice sau intereligioase, aceste diferenţe sunt mult mai mari, iar căsnicia ar fi bine să se facă numai după o perioadă de adaptare. În acest răgaz, partenerii se vor cunoaşte, îşi vor pune de comun acord diferenţele pe care fiecare le aduce cu sine din mediul din care provine sau din convingerile pe care le are.
„Diferenţele ţin de un strat mai profund al personalităţii noastre şi necesită un ef