Cei trei investitori intereati sunt CEZ (Cehia), care nu se afla la primul proiect de producere a energiei pe piata locala, AES (SUA) si Edison (Italia), ambele grupuri nefiind inca implicate deocamdata intr-un proiect semnificativ pe piata locala a energiei.
„Din analiza pe care am facut-o pana acum, toate cele trei grupuri indeplinesc conditiile pentru a se precalifica. Dupa aceasta etapa, vom incepe negocierile. Oricum, la sfarsitul proiectului investitorul privat va detine cel putin 51% din proiect si nu excludem varianta formarii unui consortiu", spune Constantin Balasoiu, directorul general al CEN Craiova. Potrivit acestuia, tinand cont de conditiile actuale de pret, valoarea investitiei s-ar putea ridica la peste 650 de milioane de euro, statul urmand sa-si sustina participatia prin aport in natura.
Dincolo de dezvoltarea capacitatii de productie, directorul CEN Craiova spune ca analizeaza in continuare posibilitatea ca producatorul de energie sa castige noi clienti pe furnizarea de electricitate, dupa ce anul trecut unitatea a castigat un contract pe doi ani cu Petrom.
„Discutam si cu alti consumatori finali. La anul este posibil sa-i abordam si pe cei de la Ford, carora le expira contractul cu actualul furnizor de energie", a mai spus Balasoiu. Directorul CEN Craiova a precizat ca vanzarile de energie nu s-au redus semnificativ in primele luni ale anului si ca unitatea nu a pierdut niciun client in acest interval.
Compania, detinuta de Ministerul Economiei, are o putere instalata de 930 MW, fiind a treia termocentrala ca marime din zona Olteniei, dupa Turceni - 1.980 MW si Rovinari - 1.320 MW.
Cei trei investitori intereati sunt CEZ (Cehia), care nu se afla la primul proiect de producere a energiei pe piata locala, AES (SUA) si Edison (Italia), ambele grupuri nefiind inca implicate deocamdata intr-un proiect semnific