Sezonul estival este în toi, iar inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), deşi mai puţini ca în alţi ani, spun să sunt pregătiţi să ia la puricat unităţile alimentare de pe litoral. Şi chiar să aplice amenzi.
În vara lui 2008, cea mai mare sancţiune care a fost aplicată unui agent economic de pe litoral s-a ridicat la 50.000 lei. Acesta avea deschisă o unitate de alimentaţie publică în Eforie Nord şi comercializa produse fără autorizaţie sanitar-veterinară. Din fericire, inspectorii DSVSA au depistat neregulile la timp, înainte ca vreun turist să ajungă la spital în loc să se bucure de concediu. Tot vara trecută, în urma controalelor, s-au acordat opt sancţiuni contravenţionale conform HG 984/2005, în valoare de 20.000 lei. Restul amenzilor aplicate în sezonul estival 2008 scad sub 20.000 lei. Potrivit lui Geronimo Brănescu, director coordonator al Direcţiei Sanitar-Veterinare, este important să se ducă o campanie de conştientizare a agenţilor economici, înainte ca ei să fie sancţionaţi contravenţional sau, mai rău, să le fie suspendată activitatea unităţii. Sezonul estival este în toi, iar inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), deşi mai puţini ca în alţi ani, spun să sunt pregătiţi să ia la puricat unităţile alimentare de pe litoral. Şi chiar să aplice amenzi.
În vara lui 2008, cea mai mare sancţiune care a fost aplicată unui agent economic de pe litoral s-a ridicat la 50.000 lei. Acesta avea deschisă o unitate de alimentaţie publică în Eforie Nord şi comercializa produse fără autorizaţie sanitar-veterinară. Din fericire, inspectorii DSVSA au depistat neregulile la timp, înainte ca vreun turist să ajungă la spital în loc să se bucure de concediu. Tot vara trecută, în urma controalelor, s-au acordat opt sancţiuni contravenţionale conform HG 984/2005, în valoare de 20.000