O mică gustare luată pe Aeroportul „Henri Coandă” costă mai mult decât un prânz într-un restaurant din centrul Capitalei. Cea mai importantă poartă aeriană din România oferă câteva produse de top. Este vorba de topul preţurilor la mâncare şi la băuturi. Mai citeşte şi:
Ne-a scris Henri Coandă. Aeroportul, nu pilotul!
de Grigore Cartianu
adevarul.es - Probleme la inaugurarea Terminalului 1 al aeroportului El Prat
Jaful de la Otopeni
Bucureşti: Fiţele de Otopeni, mai tari decât fiţele de Dorobanţi
Regula – pe gustul comercianţilor de pe Otopeni – spune că trebuie să te înfiinţezi la aeroport cu două ore înainte de decolare. Faci check-in-ul în câteva minute şi-ţi rămân o mulţime de pierdut.
E de presupus că-n tot acest timp, nevoile fireşti te îndeamnă la consum. În zona de tranzit n-ai voie cu băuturi de acasă, aşa că n-ai încotro: musai cumperi de la una din multele terase ale aeroportului, contribuind activ la profitul firmei „Alpha Rocas” – „stăpâna” comerţului din zona securizată.
Un sandvici sărăcăcios – două bucăţi minuscule de brânză, două felii străvezii de roşie şi o foaie de salată drept design, toate înfipte într-o chiflă banală – preţ de galantar 22 de lei! O apă plată la jumătate de litru – 9 lei. Sucul la 330 de mililitri – 11 lei, o cafea la filtru – 12 lei.
Principiul concurenţei funcţionează perfect între firmele din zona de tranzit, în sensul că există o înţelegere generală. Toate au aceleaşi produse şi practică aceleaşi preţuri, niciun ban în plus sau în minus.
Cu „Costa”-n coastă
Sandvici cu brânză pe Otopeni - 5,2 euro
Şi în zona publică a aeroportului treaba stă cam la fel. Iată-te, aşadar, pe terasa „Costa Coffe”, să zicem. Te aşezi la masă şi aştepţi să fii servit, aşa cum probabil că ai avut şan