Biologul a demonstrat că judeţul Dâmboviţa a fost acoperit, în urmă cu 18 milioane de ani, de Marea Sarmatică. Scriitoarea a publicat 13 volume de poezie, proză şi un roman. Alexandrina Dinu este biolog, poet şi scriitor şi în toate aceste domenii a excelat. Urbea o cunoaşte mai ales ca urmare a rezultatelor obţinute de cenaclul literar “Elena Văcărescu”, pe care l-a înfiinţat şi condus, la toate concursurile de gen.
În prezent, conduce Centrul Judeţean de Excelenţă - creaţie literară, care de opt ani este pe primul loc, la nivel naţional, în ceea ce priveşte numărul de premii obţinute de elevii scriitori la concursurile naţionale şi internaţionale.
“Mă mândresc cu elevii mei. Au cele mai multe volume personale de poezie si proză: 38 de cărţi publicate”, a declarat Alexandrina Dinu.
Condeiul l-a mânuit cu talent de la vârste fragede. Îşi aminteşte că prima poezie a scris-o în clasa a patra. “Era despre rege şi a chemat-o pe mama la şcoală. Apoi, am colaborat cu poezie şi proză la concursurile judeţene, interjudeţene şi naţionale”, a mărturisit scriitoarea.
Îl necăjea pe Arghezi
De-a lungul vieţii a avut norocul să cunoască oameni de litere deosebiţi: Ilarion Postolache, Traian Lalescu, George Ţărnea, Ion Grecea, Tudor Opriş, Costache Olăreanu, Mircea Horia Simionescu, Ion Mazilu-Crângaşu, Mihai Ursachi, George Coandă, iar lista poate să continue.
Îi rămân însă fixate în memorie momentele petrecute acasă la Tudor Arghezi.
“L-am cunoscut pe Arghezi în copilărie, la Mărţisor, la casa lui. Mergeam în vizită cu mama. Acolo i-am văzut pe Gala Galaction şi pe fratele lui Vlahuţă. Copil fiind i-am ascultat vorbind. Mi-a plăcut că recitau, vorbeau foarte frumos şi eram fascinată. Ca să nu mă vadă Arghezi mă ascundeam în tufiş. Mă certase în câteva rânduri că îmi plăcea să trag