Administratia americana a anuntat ca nu va sprijini financiar California, desi statul american este grav afectat de un deficit bugetar masiv si aflat la un pas de faliment.
Purtatorul de cuvant al administatiei Obama, Robert Gibbs, a recunoscut ca este o perioada foarte dificila pentru statul California, insa problemele lor fiscale nu vor fi rezolvate cu bani federali, transmite New York Times.
"Vom continua sa urmarim problemele cu care se confrunta, insa aceasta problema bugetara vor fi nevoiti sa o rezolve singuri", a declarat Gibbs.
Purtatorul de cuvant al guvernatorului Arnold Schwarzenegger spune ca acesta incearca sa gaseasca solutii pentru deficitul de 24 de miliarde de dolari. Oficialii californieni sustin ca statul va ramane fara bani in 50 de zile, daca nu primeste niciun ajutor.
Luna trecuta, guvernatorul Schwarzenegger a cerut un imprumut de 6 miliarde de dolari, dar secretarul Trezoreriei a declarat ca nu acorda acesti bani fara o legislatie noua.
Saptamana trecuta, guvernatorul statului California a explicat ca serviciile publice ale statului ar putea fi sistate in cazul in care legislativul nu va putea ajunge la un acord.
Printre masurile drastice pe care Schwarzenegger le mai propune se numara concedierea a 5.000 de functionari publici si reducerea cheltuielilor din educatie cu cinci miliarde dolari.
De asemenea, un numar de 38.000 de detinuti considerati non-violenti vor fi eliberati.
Daca ar fi un stat independent, California ar fi a opta economie a lumii din punct de vedere al produsului intern brut.
Administratia americana a anuntat ca nu va sprijini financiar California, desi statul american este grav afectat de un deficit bugetar masiv si aflat la un pas de faliment.
Purtatorul de cuvant al administatiei Obama, Robert Gi