Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marti, pe articole, ordonanţa 101/2007 privind redevenţele miniere şi petroliere, modificată substanţial.
Deputatul PSD, Iulian Iancu, a arătat că s-a stabilit o nouă modalitate de calcul a redevenţelor şi s-au eliminat articolele care au dus la contractul cu Sterling. Preşedintele ANRM, Gelu Mărăcineanu, cel care a prezentat în plen modificările aduse ordonanţei, a precizat că s-a stabilit o modalitate "unitară şi echitabilă" de calcul a redevenţei miniere şi că se va asigura, în anul 2009, o sumă suplimentară la bugetul de stat de 200 milioane de lei. Redevenţa petrolieră se majorează de la 5% la 10% pentru transportul şi tranzitul petrolului şi se menţine acelaşi nivel al redevenţei petroliere pentru înmagazinare. Pe această ordonanţă deputaţii trebuia să dea şi votul final dar n-au mai apucat şedinţa fiind suspendată în timpul discutării dosarului "Zambaccian 1" al lui Adrian Năstase.
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marti, pe articole, ordonanţa 101/2007 privind redevenţele miniere şi petroliere, modificată substanţial.
Deputatul PSD, Iulian Iancu, a arătat că s-a stabilit o nouă modalitate de calcul a redevenţelor şi s-au eliminat articolele care au dus la contractul cu Sterling. Preşedintele ANRM, Gelu Mărăcineanu, cel care a prezentat în plen modificările aduse ordonanţei, a precizat că s-a stabilit o modalitate "unitară şi echitabilă" de calcul a redevenţei miniere şi că se va asigura, în anul 2009, o sumă suplimentară la bugetul de stat de 200 milioane de lei. Redevenţa petrolieră se majorează de la 5% la 10% pentru transportul şi tranzitul petrolului şi se menţine acelaşi nivel al redevenţei petroliere pentru înmagazinare. Pe această ordonanţă deputaţii trebuia să dea şi votul final dar n-au mai apucat şedinţa fiind suspendată în timpul discutării dosarului "Zambaccian 1" al