Autorul filmului „Atac asupra Moldovei“ recunoaşte că a „aranjat“ convorbirile telefonice prezentate în documentar. Jurnalistul Constantin Starâş, apropiat de puterea comunistă, justifică montajul prin intenţia de “a proteja urechile telespectatorilor de un limbaj necenzurat”. „Sunt gata să recunosc faptul că este un montaj”, a declarat Constantin Starâş pentru portalul procomunist Omega. Jurnalistul este autorul documentarului “Atac asupra Moldovei”, în care opoziţia de la Chişinău este acuzată că ar fi organizat acţiunile de vandalizare a Parlamentului şi Preşedinţiei din 7 aprilie.
Afirmaţia lui Starâş vine după ce, în urmă cu mai bine de o săptămână, postul privat de televiziune NIT, cu orientare proprezidenţială, a difuzat filmul în care este inserat şi un fragment dintr-o convorbire telefonică între primarul Dorin Chirtoacă şi viceprimarul Vladimir Coteţ. Prin această discuţie, s-a dorit să se arate că Dorin Chirtoacă este implicat în violenţele din 7 aprilie.
În replică, primarul Chişinăului a precizat că discuţia telefonică din film a fost modificată şi trucată. Procuratura Generală a precizat ulterior că respectiva convorbire telefonică “nu este nici trucată, nici modificată, fapt exclus chiar şi din punct de vedere tehnic”.
Între timp, comuniştii de la Chişinău au mai găsit o strategie pentru a-şi creşte şansele la alegerile parlamentare anticipate.
Trucuri comuniste pentru anticipate
După ce a coborât pragul electoral de la 6% la 5%, Voronin a convocat alegerile anticipate la 29 iulie, ceea ce înseamnă că pentru prima dată în istorie scrutinul va fi într-o zi lucrătoare.
Deputatul comunist Vladimir Ţurcan susţine că decizia este perfect legală şi are drept scop asigurarea unei prezenţe mai mari la alegeri. Ţurcan a precizat că ziua de 29 iulie va fi declarată zi liberă. Î