* în premieră, toţi elevii vor putea merge la liceu şi nu trebuie să opteze pentru şcolile de arte şi meserii * tot pentru prima dată se iau în calcul pentru mediile de admitere notele de la tezele din clasa a VII-a * în primii 100 de candidaţi sunt tot atâţia elevi din mediul rural ca şi în anii trecuţi * cea mai mare medie este 9.96 şi aparţine Danei Ilie, de la Şcoala "Fănuş Neagu" * "Obiectiv" vă pune la dispoziţie suplimentul gratuit "Lista mediilor de admitere la liceu"
Acesta este cel de-al doilea an când elevii de clasa a VIII-a sunt repartizaţi pe baza unei medii de admitere care include şi tezele cu subiect unic, dar este prima dată când se iau în considerare şi tezele de la clasa a VII-a. Tot pentru întâia oară, toţi elevii vor avea un loc la liceu. Anul acesta s-au înscris pentru admitere 2.966 de elevi şi sunt aprobate în planul de şcolarizare 3.332 de locuri, adică vor rămâne nerealizate 13 clase.
Cea mai mare medie din acest an a fost 9,96 şi aparţine elevei Dana Ilie, de la Şcoala "Fănuş Neagu". Pe locul doi este Teodor Onea cu 9,95, iar pe locul trei Ileana Marcu - 9,93, ambii de la "Bălcescu". Următoarele locuri sunt ocupate de elevi de la "Bălcescu" - 1, "Fănuş Neagu" - 1, "Mihai Eminescu" - 6 şi Dimitrie Cantemir" - 1.
Anul acesta sunt ceva mai puţini elevi cu medii de admitere sub cinci, numai 20, cea mai mică medie sub cinci fiind 4,47.
Dacă anul trecut au fost 147 de elevi cu medii peste 9.50, anul acesta sunt 155 de copii cu asemenea medii. Aproape neschimbat faţă de anul trecut a rămas şi numărul de elevi din rural situaţi în primele 100 de medii. Acum sunt 16, iar anul trecut au fost 15.
Având în vedere cele de mai sus, absolvenţii se vor putea orienta liniştiţi în stabilirea ordinii opţiunilor lor, luând în calcul ultimele medii de anul trecut. Ca şi în anii precedenţi, atragem atenţia că, mai ales pentru cei