Daca v-au uimit adesea diverse retete de supa, pregatiti-va pentru ca aceasta supa minestrone o sa fie o adevarata surpriza. Aroma profunda data de ierburile proaspete si gustul delicios al legumelor coapte fac din aceasta supa minestrone un festival al recoltei într-o oala de supa.
Ingrediente:
200 g fasole proaspata sau daca este uscata se lasa la înmuiat de cu seara
1 rosie zdrobita
1 cartof mic, curatat
2 cepe rosii, mici, curatate
2 tulpini de telina, curatata si tocata
2 morcovi curatati si tocati
2 conserve de rosii mici ovale
2 dovlecei, taiati în sferturi si apoi felii
200 g frunze de spanac
600 ml supa de pui
50 g paste
1 foaie de dafin
ulei de masline
3 catei de usturoi curatati si tocati marunt
1 legatura de busuioc proaspat, de la care separam frunzele
sare si piper negru dupa gust
Mod de preparare:
Se pune fasolea la fiert cu foaia de dafin, rosia zdrobita si cartoful, pâna se înmoaie. Se scurg de zeama, pastrându-se o parte din zeama, se arunca rosia si cartoful, se potriveste de ulei, sare si piper. Între timp se prepara legumele, soffrito. Adica se încalzeste putin ulei de masline într-o cratita si se adauga ceapa, morcovii, dovleceii, telina, usturoiul si la sfârsit tulpinile tocate de la busuioc, se lasa la foc mic cca 20 minute pâna se înmoaie, fara sa se rumeneasca.
Se adauga spanacul, supa si fasolea, apoi pastele zdobite cu un sucitor, se amesteca si se fierbe pâna se înmoaie pastele. Se potriveste cu sare si piper, se presara frunzele de busuioc proaspat tocate si putin ulei extravirgin.
Pofta Buna!
Bucatarul nostru va sta la dispozitie pentru servicii de catering. Nu ezitati sa ne contactati pe adresa redactiei, str. Calarasilor nr. 22 et. 3 sau la telefon: 0758-383.477.
Daca v-au uimit adesea diverse ret