Romania a ramas la nivelul anului 1965 in ceea ce priveste productia agricola pe plan european. De aceea, cercetarea agricola trebuie sa fie sustinuta, ca promotor al progresului, considera ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu. Prezent joi la Timisoara, el a subliniat ca, oricum, agricultorii romani nu sunt egali cu cei din spatiul comunitar, sub aspectul subventiilor si nu numai.
"Cercetarea nu poate sa ne duca decat la dezvoltarea si la nivelul la care trebuie sa ajungem. Romania a ramas in anul 1965. Productiile noastre sunt la nivelul de atunci si nu vom putea fi egali cu cei din Uniunea Europeana", a spus ministrul.
In momentele de criza economica, agricultura ramane singura sansa, a opinat Ilie Sarbu:
"Cred ca agricultura poate sa vina cu o gura de oxigen pe care sa o ofere natiunii noastre si nu numai. Daca vom sti sa o administram bine, daca ne vom intoarce spre agricultura romaneasca si nu o vom mai privi ca pe o Cenusareasa, in mod sigur ne va da satisfactii".
Joi, ministrul a fost prezent la deschiderea celei de-a VII-a editii a Expozitiei Internationale de Echipamente si Produse din domeniul Agriculturii, Industriei alimentare si Zootehniei, TimAgralim 2009, ce reuneste peste 100 de firme din Romania, Ungaria, Austria, Serbia, Franta, Italia si Slovacia, specializate in agricultura, industrie alimentara, medicina veterinara, masini agricole, animale de rasa si de companie si plante ornamentale. Romania a ramas la nivelul anului 1965 in ceea ce priveste productia agricola pe plan european. De aceea, cercetarea agricola trebuie sa fie sustinuta, ca promotor al progresului, considera ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu. Prezent joi la Timisoara, el a subliniat ca, oricum, agricultorii romani nu sunt egali cu cei din spatiul comunitar, sub aspectul subventiilor si nu numai.
"Cercetarea nu poate sa ne duca decat la dezvol