Nu e obligatoriu sa te comporti in conformitate cu anii pe care ii ai. Pana la urma, 50 de ani sunt tot un fel de 30 (vezi Madonna, stilul ei de viata si felul in care arata).
Insa cand vine vorba de nutritie, exista niste diferente clare intre felul in care trebuie sa se alimenteze o femeie de 30 de ani si una de 40, relateaza Health.com. A manca ceea ce e bun pentru organismul tau aflat la o anumita varsta este secretul pentru a putea face fata cu brio schimbarilor prin care acesta trece.
La 30 de ani
Incerci sa faci fata provocarilor reprezentate de copil, serviciu si, probabil, viata sociala. Daca mai mergi si la sala, programul tau e deja destul de incarcat. Daca ar exista o medalie pentru femeile care raspund tuturor acestor provocari ti-ar fi inmanata, cel mai probabil, si tie.
Ce nu trebuie sa lipseasca din dieta ta: fier, acid folic si calciu. Ai nevoie de 18 miligrame de fier zilnic pentru a te ajuta sa stai departe de anemie si pentru a-ti intari sistemul imunitar.
Daca incerci sa ramai insarcinata, nu sta departe de acidul folic. 400 de micrograme de acid folic sunt obligatorii in fiecare zi.
Cat despre calciu, acesta este esential pentru ca oasele tale sa ramana puternice. Dupa 35 de ani, se pierde deja din masa osoasa. Femeile cu varste de 19 pana la 50 de ani au nevoie de 1.000 mg de calciu zilnic; jumatate dintre ele nu tin insa cont de asta.
Alimente potrivite varstei tale
Carne de vita, porc si fasole - toate acestea sunt bogate in fier. Ai grija sa consumi indeajuns de multe alimente bogate in acid folic, cum ar fi portocale, sparanghel si legume verzi cu frunze.
Completeaza-ti dieta saraca in grasimi cu lapte, branza, iaurt, care au grija sa-ti ofere calciul de care ai nevoie.
La 40 de ani
Job, copii, parintii care imbatr