Locatarii trebuie să suporte costurile deratizării în scara blocului. Reşiţenii din cartierul Lunca Bârzavei sunt terorizaţi de insecte. Cei mai afectaţi sunt cei de pe bulevardul Muncii, asta pentru că zona este foarte apropiată de râul Bârzava. „Pe căldurile astea, de dimineaţa până seara avem muşte. Noaptea sunt nişte ţânţari, dar sunt mult mai mari decât cei pe care-i aveam în urmă cu câţiva ani“, a spus, în această dimineaţă, Maria Ionescu, o reşiţeancă ce locuieşte pe Bulevardul Muncii Nr. 2.
Cei care stau în zona Moroasa spun că alte insecte îi chinuie. „La noi sunt foarte multe furnici. Am văzut multe muşuroaie în toată zona, iar de multe ori acestea vin pe conductă în casă“, a spus Victoria Sevaciuc, o pensionară din Moroasa. Locatarii care au insecte în scara blocului sau în apartamente trebuie să suporte costurile întregului procedeu.
Deratizarea în scară e pe bani
„Am avut solicitări de la diferite asociaţii de locatari din Reşiţa. După data de 20 iunie preconizăm că vom efectua o deratizare în întreg municipiul“, a spus Leonard Roman, administratorul firmei Deraton din Timişoara, companie autorizată de deratizare cu care primăria are încheiat un contract.
Roman spune că este indicat ca scările blocurilor să fie şi ele deratizate în acelaşi timp în care se efectuează dezinsecţia în oraş. O deratizare poate costa de la 74 de lei până la 150 de lei pentru scările cu un număr mai mare de apartamente. Pentru combaterea insectelor, asociaţiile de locatari pot plăti de la 89 de lei la 178 de lei.
Cum scapi de insecte
Pentru o garsonieră, o deratizare costă aproximativ 30 de lei. La un apartament de două camere costurile se ridică la 48 de lei, iar pentru o locuinţă cu trei camere costă 64 de lei. Reşiţenii care au locuinţe cu patru camere scot din buzunar, pentru a scăpa de