S-a deschis sezonul la pescuit sportiv iar Oltul e raiul pescarilor. De săptămâna aceasta pescarii sportivi sibieni se pot întoarce pe râurile, bălţile şi lacurile de acumulare. Prohibiţia a fost ridicată din 12 iunie, iar amatorii de pescuit sportiv au de ales între mai multe variante de se autorizaţii, pentru că legislaţia din domeniul pescuitului s-a modificat anul trecut. Apele de pe teritoriul judeţului sunt administrate acum de Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură (ANPA), Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi şi Romsilva în timp ce permise pot fi ridicate şi de la asociaţiile particulare de pescari, cum ar fi Ecopescar de la Mediaş. Potrivit legislaţiei modificate anul trecut, pentru obţinerea permisului de pescuit recreativ sportiv, pescarul depune o cerere la asociatia de pescari sportivi legal constituită, la administratorii fondului forestier pentru apele de munte, dacă vrea să pescuiască păstrăv, sau la sediul filialelor teritoriale ANPA pentru toate apele de şes din ţară care nu sunt administrate privat.
Un an de pescuit costă între 30-70 de lei
Pescarii îşi pot ridica permisul valabil în toată ţara atât la şes cât şi la munte de la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi de pe strada Contituţiei, taxa anuală de permis fiind de 70 de lei. Permisul vizat de ANPA se eliberează însă şi cu dovada plăţii unei taxe de 30 de lei la Trezorerie de la un magazin pentru pescari de pe Aleea Petuniei nr. 6, în fiecare zi de la 8.30-16, iar lunea poate fi ridicat şi de la magazinul de lângă Piaţa Cibin. Acesta nu dă însă dreptul pescarilor decât la pescuitul în apele se şes.
Oltul e plin de peşte
Potrivit inginerului Alex Mareş, de la AJVPS Sibiu, Asociaţia are şi în prezent peste 3000 de membri, în ciuda modificării legislaţiei, care permite obţinerea autorizaţiilor de pescuit