Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat, joi, la Timişoara, la deschiderea expoziţiei TimAgralim, că în România producţia în agricultură "a rămas la nivelul anului 1965 al ţărilor europene", soluţia pentru o agricultură performantă fiind asocierea micilor producători. "România a rămas în anul 1965 al ţărilor din Uniunea Europenă în domeniul agriculturii. Producţia este cea din anul acela din ţările europene", a spus Sârbu, potrivit Mediafax. Asociaţiile profe
Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat, joi, la Timişoara, la deschiderea expoziţiei TimAgralim, că în România producţia în agricultură "a rămas la nivelul anului 1965 al ţărilor europene", soluţia pentru o agricultură performantă fiind asocierea micilor producători.
"România a rămas în anul 1965 al ţărilor din Uniunea Europenă în domeniul agriculturii. Producţia este cea din anul acela din ţările europene", a spus Sârbu, potrivit Mediafax.
Asociaţiile profesionale pot crea o agricultură performantă
Sârbu a afirmat că soluţia pentru o agricultură performantă în România este ca micii producători să se asocieze şi să acceseze fonduri pe care Ministerul Agriculturii le pune la dispoziţie.
"Agricultura performantă din România are toată gama de utilaje. Agricultura de subzistenţă nu a ajuns să aibă utilaje performante şi nu va ajunge niciodată să aibă. Nu poţi să ai un tractor performant, de 120 sau de 140 de cai putere, şi să ari cu el jumătate de hectar. Cine îşi permite luxul ăsta? Oamenii vor ajunge la concluzia că trebuie să se asocieze, că trebuie ca asociaţiile profesionale, pe produse, să prindă şi la noi rădăcină, să devină o forţă, să poată să acceseze fonduri pe care noi le punem la dispoziţie", a afirmat ministrul Agriculturii.
Ministrul nu crede că aceste asociaţii se vor forma în următorii ani, însă producătorii se pot întâlni şi pot face schimb de exp