În returul ediţiei precedente de campionat aproape 70 de fotbalişti şi antrenori români s-au aflat sub contract cu formaţii din campionate de peste hotare. Suma nu este impresionantă şi, dacă ţinem seama că mulţi dintre aceştia au evoluat în ligi considerate de mâna a doua sau a treia, precum Cipru, Ungaria, Arabia Saudită sau China, putem spune că exportul de sportivi autohtoni este în suferinţă. Dintre cele trei mari campionate ale Europei, jucăt În returul ediţiei precedente de campionat aproape 70 de fotbalişti şi antrenori români s-au aflat sub contract cu formaţii din campionate de peste hotare. Suma nu este impresionantă şi, dacă ţinem seama că mulţi dintre aceştia au evoluat în ligi considerate de mâna a doua sau a treia, precum Cipru, Ungaria, Arabia Saudită sau China, putem spune că exportul de sportivi autohtoni este în suferinţă. Dintre cele trei mari campionate ale Europei, jucăt
În returul ediţiei precedente de campionat aproape 70 de fotbalişti şi antrenori români s-au aflat sub contract cu formaţii din campionate de peste hotare.
Suma nu este impresionantă şi, dacă ţinem seama că mulţi dintre aceştia au evoluat în ligi considerate de mâna a doua sau a treia, precum Cipru, Ungaria, Arabia Saudită sau China, putem spune că exportul de sportivi autohtoni este în suferinţă. Dintre cele trei mari campionate ale Europei, jucătorii românii sunt prezenţi în număr ceva mai mare doar în Italia (opt fotbalişti), în timp ce fotbalul autohton nu are nici un reprezentant în Anglia şi doar unul în Spania. În contrapartidă, în Liga I, din cei 360 de jucători angrenaţi în competiţie în partea a doua a campionatului, 160 au fost stranieri.
ARABIA SAUDITĂ
Al Hilal - Mirel Rădoi
Al Nassr - Ioan Andone (antrenor)
Costică Ştefănescu - Najran SC (antrenor)
Florin Cioroianu - Al Ittihad (antrenor)
AZERBADJAN
Nefci Baku - Adrian Ne