Folclorul este marea pasiune a vieţii sale, însă puţină lume ştie că marele artist maramureşean a renunţat în tinereţe la muzică pentru a se dedica în întregime culturismului şi luptelor greco romane
Maramureşul a dat de-a lungul vremii mari artişti ai muzicii populare. Unul dintre aceşti artişti, recunoscuţi pe plan naţional cât şi internaţional, este Andrei Bărbos. S-a îndrăgostit de muzica populară încă din copilărie şi de atunci acest „microb” nu i-a mai ieşit din sânge.
Portul popular, ceteraşii, jocul tradiţional dar şi folclorul sunt doar câteva lucruri de care artistul s-a îndrăgostit la vârsta 5 ani. „Eram mic copil când am văzut prima dată oamenii îmbrăcaţi în straie de sărbătoare şi-i auzeam cântând muzică populară pe la festivaluri sau sărbători şi astfel, inevitabil m-am îndrăgostit de folclor” îşi aminteşte Bărbos.
La puţină vreme după ce a fost atras de vraja portului popular, cântăreţul a primit în dar de la tatăl său o muzicuţă, instrument la care a învăţat să cânte sub poalele muntelui „Şatra”, la Ciocotiş. După ce a desoperit toate tainele ascunse ale muzicuţei, tânărul muzician a considerat că este vremea să descopere şi alte instrumente muzicale, începând astfel să cânte şi la acordeon. La doar câteva luni de la achiziţionarea acordeonului, văzând că Andrei are toate atuurile pentru a deveni un muzician, tatăl său i-a cumpărat o vioară, după care l-a înscris pe acesta la şcoala populară de artă.
A renunţat la muzică pentru culturism
Chiar dacă muzica era viaţa lui, Bărbos a renunţat la şcoală în detrimentul sportului. „Eram foarte tânăr când am renunţat la şcoală. M-am apucat de culturism şi mai târziu de luptele greco romane la îndemnul domnului profesor Radu Mandache. După ce mi-am terminat cariera de sportiv, câţiva ani mai târziu, m-am întors la marea mea iubire, muzica” povesteşte a