Departati-va degetul mare de aratator cam la 6 cm distanta. Ei, bine, cu atat si-a intrecut adversara castigatoarea medaliei de aur la cursa de 100 de metri de la Olimpiada de la Barcelona, iar avansul inregistrat a fost de o sutime de secunda.
Putin, dar in acelasi timp enorm, daca ne gandim ca aceasta sutime a facut diferenta dintre victorie si infrangere.
La fel putem pune problema si in privinta atitudinii fata de viata. Intre doua persoane de acelasi sex comparabile ca varsta, educatie si inteligenta, atitudinea pozitiva este cea care face ca una dintre ele sa castige in fata celeilalte, sustine sociologul Alan Zimmerman, care a conferentiat pe aceasta tema in peste 20 de tari pana acum.
De fapt, toate studiile demonstreaza foarte clar ca atitudinea este elementul cheie care ne poate asigura succesul in tot ceea ce ne propunem sa facem. Dar cum ne construim o atitudine pozitiva?
Zimmerman ne propune o "dieta" de patru zile, fiecare cu cate o tema specifica, dieta care, repetata periodic, ne va ajuta sa gandim pozitiv.
Ziua 1: Umple-ti mintea cu ganduri bune
Iesi din starea de "pilot automat" si "strecoara" mai bine gandurile care iti trec prin cap, pastrandu-le doar pe placute. Citeste carti care te inspire in schimbarea felului in care ii percepi pe cei din jur, asculta muzica de calitate, care sa te faca sa iubesti viata si sa te bucuri de tot ce iti ofera ea. Si, mai ales, evita persoanele cinice si negativiste din anturajul tau, lasa-i sa isi rumege singuri nemultumirile.
Incearca sa pui pe hartie toate lucrurile frumoase care ti-au atras atentia in aceasta zi: o muscata zarita pe un balcon, un copil care arunca hartia la cosul de gunoi, un cuplu de indragostiti care se saruta cu foc sau finalizarea unui nou etaj al blocului care se construieste la capatul strazii. Asa vei aju