Unii dintre străinii care vin aici spun că se simt mai bine ca acasă. Românii spun că e mai frumos şi mai curat decât în multe oraşe europene. Şi, mai ales, mult mai ieftin. Sibiul, fostă Capitală Culturală Europeană în 2007, a continuat să înflorească după anul care i-a adus celebritatea nu neapărat în plan cultural, cât mai ales turistic. Sursa: Veronica D. Niculescu
Pentru o vacanţă sau numai pentru un weekend în Sibiu, vara este, probabil, cel mai potrivit anotimp. Acest oraş transilvan, cu iz de poveste medievală, răsună în sezonul turistic de toate limbile pământului. Terasele din Piaţa Mică sunt pline, Piaţa Mare palpită ca o inimă, iar dacă ai noroc, prinzi şi un festival, cu muzică, spectacole sau filme.
Ce poţi vizita
Plimbarea prin centrul istoric este cea dintâi recomandare. Străjuit de vechiul zid de apărare de pe strada Cetăţii, centrul Sibiului este un ansamblu de arhitectură medievală care cucereşte de la prima vedere. Este cea mai mare rezervaţie de arhitectură din Europa centrală şi de est, atât ca întindere, cât şi ca bogăţie a formelor.
CUM AJUNGI
OBIECTIVE TURISTICE
CAZARE
Puţine oraşe europene se bucură de un centru istoric atât de rafinat ca al Sibiului, cu ansamblul său de pieţe medievale – Piaţa Mică, Piaţa Mare, Piaţa Huet. Un tur al obiectivelor turistice importante poate dura între una şi trei ore, în funcţie de cât doreşti să zăboveşti în fiecare loc.
PANORAMĂ. Sibiul văzut din Turnul Sfatului
Ţinta obişnuită a turiştilor este Piaţa Mare, inima oraşului. Cum ajungi acolo? În centrul istoric al Sibiului nu se mai intră de ani buni cu maşina. Dinspre Bulevard (locul unde te lasă cam orice taximetrist, dacă îi spui că vrei să mergi în centru), ajungi în piaţă străbătând bulevardul Nicolae Bălcescu. Şerpuit, cu frumoase c