Multi romani viseaza la carnetul de sofer, insa criza i-a obligat pe unii dintre ei sa-si amane sau chiar sa renunte la acest vis. In ultima vreme scolile de soferi au inceput sa faca oferte tot mai atractive si adaptate perioadei de criza. Doritorii isi vor putea plati cursurile in rate, iar studentii si elevii primesc reduceri. Daca in urma cu mai putin de un an, instructorii auto practic abia mai faceau fata cererilor, acum situatia s-a schimbat radical. Orele de conducere incepeau de cand se lumina de ziua si se terminau noaptea tarziu, cu greu clientii isi puteau pune orele de condus dupa cum doreau.
In prezent, pentru ca nu mai au asa de multi clienti, scolile de soferi au decis sa mai reduca tarifele. O luna de scoala costa intre 500 si 1000 lei, in functie de masina cu care se efectueza cursurile, fata de 1200 lei cat ajunsese anul trecut. Diferentele de pret apar in functie de marca si vechimea automobilului pe care cursantul invata sa conduca, dar si in functie de facilitatile acordate. Cele mai mici tarife le platesc cursantii ce folosesc automobile Dacia vechi, iar cele mai mari se achita daca invata sa sofeze pe Logan. Pe de alta parte, o noutate o reprezinta faptul ca un cursant este obligat ca, inaintea examenului, sa faca 30 de ore de pregatire practica. Multe scoli ofera si pregatire teoretica ce consta in ore de legislatie, de prim-ajutor si de cunoastere a autovehiculului. Din lipsa de timp sau din comoditate, cursantii nu prea dau pe la aceste cursuri.
Preturi mai mici in sectorul 4 si 5
Bucurestenii din sectorul 1 platesc mai mult pentru cursurile de conducere fata de cei din sectoarele 4 si 5. Astfel scoala de soferi Dinu 2000, ofera cursuri pe Dacia Sandero la 700 de lei in sectorul 1, iar in sectoarele 4 si 5 aceste cursuri costa doar 680 lei.
Examenul final consta intr-o proba teoretica si una pra