Apa din râul Jiu este improprie scăldatului, avertizează Direcţia Apelor. Rezultatele analizelor fizico-chimice, biologice şi bacteriologice efectuate după standardele europene arată că apa râului nu este bună pentru îmbăiere.
Nimic nu-i împiedică pe craioveni să se scalde în Jiu, nici avertismentele repetate din partea instituţiilor autorizate, nici apa murdară, nici teama că pot contracta foarte uşor o serie de boli şi nici dramele care se repetă an de an. „În fiecare an punem plăcuţe care să-i avertizeze pe cetăţeni. Din păcate, ei nu înţeleg că aceste campanii şi grija pe care o manifestăm sunt pentru sănătatea şi viaţa lor. Nu-i putem obliga şi tocmai de aceea facem apel la conştiinţa lor. Şi pe această cale le spunem craiovenilor că apa din Jiu este improprie scăldatului. Analizele pe care le efectuăm în mod regulat au demonstrat că apa râului se încadrează în categoria II a standardelor europene, pe o scară de la I la V. Jiul are o apă foarte bună numai pe o întindere de 16 kilometri, de la izvoare până la primele aşezări omeneşti. În aval, poluarea îşi spune cuvântul. Se poate spune că apa, care nu este bună de băut, nu este bună nici pentru baie“, a declarat Marian Tălău, director la Direcţia Apelor Jiu.
Odată cu venirea căldurii, plajele neamenajate ale râului de la Işalniţa, Breasta, Bucovăţ şi Podari sunt luate cu asalt de oameni. Panourile cu avertismentul „Scăldatul interzis!“, menite să atragă atenţia, sunt ignorate. Cei care vin să facă baie aici spun că nu îi deranjează că apa este murdară şi, atâta timp cât nu riscă, nu vor avea parte de evenimente neplăcute. Râul Jiu este pentru mulţi craioveni varianta gratuită a litoralului, prin urmareplajele neamenajate vor atrage tot mai mulţi amatori de distracţie în perioada estivală.
La scăldat în hazna
Scăldatul în Jiu este echivalentul unei băi în apele reziduale imp