» Numai doua treimi din satele tulcene au instalatii de alimentare cu apa potabila, iar din acestea doar jumatate sunt in functiune.
» Instalatiile functionale nu pompeaza apa in gospodarii, dat fiind ca primariile nu au organizat servicii publice pentru a le administra.
» In Delta Dunarii, numai doua sate din 15 au un sistem eficient de alimentare cu apa potabila.
Optzeci dintre cele 134 de localitati din judetul Tulcea au retele de alimentare cu apa potabila. In mai mult de jumatate din acestea insa nu se poate vorbi despre alimentare cu apa potabila in locuinte, pentru ca, desi retelele au fost realizate pe principalele strazi, nu s-au efectuat bransamente in locuinte. Astfel, localnicii cara apa cu galeata de la cateva cismele amplasate in sat. Sunt si sate care apar in statistici ca au alimentare cu apa, dar instalatiile realizate cu bani de la buget sau cu fonduri atrase de la Uniunea Europeana sau Banca Mondiala nu functioneaza decat la un sfert din capacitate.
Situatia cea mai dramatica in privinta asigurarii apei potabile in locuinte se regaseste in satele turistice din Delta Dunarii. Din cele 15 localitati situate in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, doar in doua se poate vorbi de alimentare eficienta cu apa potabila. In celelalte sate din Delta instalatiile au fost subdimensionate, astfel ca nu pot asigura apa potabila decat pentru cateva ore pe zi. In satele comunelor C.A. Rosetti si Crisan instalatiile de alimentare cu apa se construiesc de mai bine de un deceniu si nu au fost finalizate. Cele mai multe probleme privind functionarea acestor instalatii sunt legate de pompe, care au fost proiectate gresit. Primarii din Delta spun ca investitiile la instalatiile de alimentare cu apa a localitatilor nu sunt realizate de administratia locala, ci de Sistemul de Gospodarire a Apelor din judetul Tulcea, care a tergi