Wang Jin Xiu găteşte de şase luni de zile meniul de la restaurantul chinezesc Beijing. Este înţeleaptă, are preocupări sănătoase şi a învăţat deja cele mai frumoase cuvinte din limba română. Cu siguranţă o ştiţi pe Wang Jin Xiu, bucătăreasa de la restaurantul Beijing. Şi nu pentru că aţi merge des să mâncaţi la localul chinezesc din Piaţa Armelor (deşi, cine ştie...), ci pentru că e imposibil să nu o fi zărit pe stradă. Nu că o chinezoaică ar fi ceva insolit în Sibiu, ci pentru că Jin Xiu aleargă zilnic pe străzile Andrei Şaguna şi Alba Iulia. Dimineaţa, după ora 9, dă o tură de vreo 5 kilometri, chiar înainte de a intra la serviciu. Se antrenează pentru cel mai important concurs al existenţei sale: un corp sănătos. „Alerg de câţiva ani zi de zi, pentru a fi sănătoasă şi pentru a-mi păstra silueta. Când m-am mutat la Sibiu am contiunuat să alerg, este un bun obicei”, declară Jin Xiu.
Vrea să ajungă „chef”
Este în Sibiu de şase luni, de când a semnat un contract de muncă cu proprietarul restaurantului Beijing pentru un post de bucătar. „Eu nu sunt bucătarul principal al restaurantului, dar mă specializez, fac reţete din ce în ce mai complicate şi sper să ajung şi eu prim bucătar”, povesteşte chinezoaica. A început să gătească cu mulţi ani în urmă pentru că voia mâncare sănătoasă, gătită într-un mod sănătos. Aşa a ajuns în urmă cu zece ani să lucreze ca bucătăreasă. A venit în România pentru un trai mai bun, în ciuda faptului că în Xian, oraşul în care s-a născut şi a trăit până anul trecut, şi-a lăsat soţul şi copilul, cu care vorbeşte zilnic prin intermediul internetului. „Copilul creşte, este în clasa a VII-a. Vrea că el să fie independent, să înveţe să se descurce pe picioarele lui, să ştie ce e viaţa. Cât era mai mic noi făceam totul pentru el şi nu ştia deloc să se descurce. Acum este mai bine”, explică Jin Xiu.
„Nu mă gândes