Liderii europeni şi-au exprimat susţinerea faţă de realegerea la conducerea Comisiei Europene (CE) a lui Jose Manuel Barroso, care va trebui să acţioneze, totuşi, cu prudenţă pentru a obţine confirmarea eurodeputaţilor, din cauza criticilor la adresa sa. Reuniţi în cadrul unui summit la Bruxelles, cei 27 de oficiali europeni au ajuns la un acord de principiu pentru a profita de experienţa determinată de criza financiară mondială, demarând o reformă de monitorizare a sectorulu
Liderii europeni şi-au exprimat susţinerea faţă de realegerea la conducerea Comisiei Europene (CE) a lui Jose Manuel Barroso, care va trebui să acţioneze, totuşi, cu prudenţă pentru a obţine confirmarea eurodeputaţilor, din cauza criticilor la adresa sa.
Reuniţi în cadrul unui summit la Bruxelles, cei 27 de oficiali europeni au ajuns la un acord de principiu pentru a profita de experienţa determinată de criza financiară mondială, demarând o reformă de monitorizare a sectorului bancar, în urma unui anunţ făcut în acest sens de Statele Unite.
Aceştia au încercat, de asemenea, să ajungă la un compromis care să permită organizarea în Irlanda a unui nou referendum pe tema Tratatului de la Lisabona.
Susţinere unanimă
Şefii de stat şi de guvern şi-au exprimat sprijinul faţă de realegerea lui Jose Manuel Barroso pentru încă un mandat de 5 ani. Barroso „a obţinut o susţinere unanimă din partea preşedinţilor şi premierilor, îi sprijim cu toţii candidatura”, a declarat premierul ceh Jan Fischer, a cărui ţară deţine preşedinţia Uniunii Europene.
Fostul premier portughez, în vârstă de 53 de ani, s-a declarat „mândru şi emoţionat” de încrederea acordată, promiţând că va fi „atent” în următorii 5 ani la numeroasele critici la adresa sa.
El a trebuit să se mulţumească cu un sprijin de principiu al celor 27 de reprezentanţi, nu cu o desemnare oficială, aşa cum spera. @N_