- Om de afaceri elvetian -
In urma cu mai bine de zece ani scriam prima oara in "Formula AS" despre Jakob Hausmann, un om de afaceri elvetian, a carui aventura in Romania nu incepuse prea bine. Dornic sa inceapa o afacere onesta, tentativele sale esuasera dupa ce partenerii romani fugisera cu banii castigati. Cu aerul sau de baiat cuminte, cu principiile sale de onoare si onestitate cu care pornise la drum de-acasa, din cantonul sau ramas in urma in Alpi, Jakob a fost o prada sigura pentru "rechinii" ce inotau in apele tulburi din mediile economice si financiare romanesti. Elvetianul a avut, totusi, o consolare: dupa esecurile financiare a "dat lovitura" in dragoste, casatorindu-se cu o romanca frumoasa si desteapta (Crenguta, asistenta sa manageriala), alaturi de care a luat-o din loc si cu afacerile. Gandindu-se ca cel mai bine ar fi sa-si urmeze pasiunea de-o viata si profesia pentru care se pregatise in cele mai inalte scoli de profil din Elvetia si Germania, Jakob a deschis un restaurant cu specific elvetian: "Mica Elvetie". Numele de botez a fost dat chiar de revista "Formula AS", intr-un interviu in care mizam pe profesionalismul lui Jakob Hausmann si reteta lui de succes. Nu ne-am inselat! "Mica Elvetie" are astazi un renume consolidat intre marile restaurante din Bucuresti si din tara, prin calitatea, cu totul aparte, a ofertelor culinare si prin ambianta unica a localului aflat pe strada Sandu Aldea din Bucuresti. Gustul delicios al bucatelor, ospitalitatea si zambetul neprefabricat cu care Jakob Hausmann isi intampina clientii nu au scazut in intensitate chiar daca, intre timp, elvetianul nostru, cu romaneasca lui rostita cu un fermecator accent german, a devenit o vedeta, prin emisiunile televizate la care participa si prin cartile de bucate semnate de el.
"Mica Elvetie" a crescut mare
- Jakob Hausmann, erati, practic, un