Depunerea dosarelor a fost limitată la două luni şi jumătate
Proprietarii care nu-şi montează o altă sursă de încălzire nu mai pot părăsi sistemul centralizat.
Băcăuanii care intenţionează să-şi debranşeze apartamentele de la sistemul centralizat de încălzire nu mai pot face acest lucru decât dacă au obţinut aprobarea vecinilor de apartament cu pereţi comuni şi au legalizat-o la un notar public.
Hotărârea, adoptată ieri de către consilierii locali băcăuani, este însoţită de alte zece articole menite să reglementeze modul în care proprietarii de apartamente se vor putea debranşa, începând de azi, de la sistemul centralizat de încălzire. Printre acestea se numără obligativitatea solicitantului de a-şi instala altă sursă alternativă de încălzire, dar şi limitarea termenului de depunere a dosarelor de debranşare la o perioada cuprinsă între 1 iunie şi 15 august a fiecărui an.
Au dat vot pozitiv, dar
nu cred în regulament
Singurul consilier băcăuan care s-a opus hotărârii adoptate ieri a fost Costel Dunava. Acesta şi-a motivat votul negativ prin îngrădirea libertăţii băcăuanilor de a-şi alege singuri modalitatea prin care să-şi încălzească apartamentele. „Este o hotărâre aberantă care va duce, în final, la imposibilitatea debranşării de la CET a proprietarilor de apartamente. Perioada în care pot fi depuse dosarele este mult prea mică, iar cerinţele sunt imposibil de respectat”, a declarat Dunava.
Consilierii care au dat vot favorabil sunt convinşi că noul regulament nu va rămâne în picioare pentru foarte mult timp. „Hotărârea va suferi cu siguranţă modificări în perioada următoare. Sunt câteva reguli care ar putea crea probleme şi atunci vom interveni punctual. Personal sunt convins că trei sferturi dintre băcăuanii racordaţi la CET nu vor mai putea să se debranşeze”, ne-a declarat Cristian Cojocaru, unul din