Nu ştim ce creme sau loţiuni să mai cumpărăm pentru prevenirea şi stoparea ridurilor. Soluţiile ar putea fi însă mult mai simple, mai ieftine şi mai la îndemână: alimentele pe care le consumăm zilnic. Nu este o noutate: cu toţii îmbătrânim. Însă modul în care înaintăm în vârstă şi felul în care arătăm depind în mare măsură de alimentaţia pe care o adoptăm. Spre deosebire de produsele cosmetice antiaging, care au un efect ţintit asupra pielii, alimentele din dieta zilnică pot încetini îmbătrânirea întregului organism.
Dublează porţiile de legume şi de fructe
Secretul longevităţii stă în abilitatea cu care ştim să alegem şi să combinăm alimentele. Specialiştii japonezi recomandă dublarea celor cinci porţii zilnice clasice de legume şi de fructe. Şi asta din cauza stilului de viaţă modern, care supune organismul unui stres în exces.
Antioxidanţii din legume şi din fructe vor preveni distrugerea prematură a ţesuturilor. O altă recomandare a celor mai longevivi locuitori ai lumii este suplimentarea porţiilor de cereale integrale. Dacă vei consuma zilnic între 7 şi 13 porţii de cereale integrale (inclusiv pâine din făină integrală), vei avea un risc mai mic de boli digestive ori de inimă.
Alege alimentele bogate în flavonoizi
Nu mănânci suficiente lactate şi produse din soia? Indicat ar fi să consumi zilnic între două şi patru porţii de alimente bogate în calciu. Acest mineral este esenţial pentru funcţionarea corectă a majorităţii celulelor din organism, inclusiv a muşchilor, a inimii şi a creierului.
Mai poţi consuma zilnic câte două-patru porţii de alimente bogate în flavonoizi, compuşi vegetali care se găsesc în cantităţi mari în soia, mazăre dulce, mere, ceapă sau în ţelină, şi care protejează inima.
Peşte, în fiecare zi
Probabil că ai tot auzit în u